Beste cactusliefhebbers, The Cactus Shop is permanent gesloten. De website is nog wel beschikbaar om te zoeken naar plantinformatie.

Waarom wordt mijn cactus geel

Waarom wordt mijn cactus geel?

De cactus is op dit moment super populair en niet meer weg te denken uit ons huis. De aparte vormen die ze hebben en de prachtige bloemen wanneer de cactus in de bloei staat is iets wat ons erg aantrekt in deze plant.

Er kunnen veel redenen zijn waarom de cactus geel wordt maar de meest voorkomende reden is dat veel mensen denken dat de cactus een makkelijk te onderhouden plant is. Hoewel het waar is dat cactussen die faam hebben, is het ook waar dat als we niet de basiszorg voor hun gezondheid en ontwikkeling hebben, ze het meest vatbaar zijn om te sterven omdat we niet op tijd beseffen dat ze een probleem hebben.

De cactus teveel water geven.

Dit probleem kan veel voorkomen bij cactussen die binnenshuis staan. Doordat cactussen die veel binnen staan minder direct zonlicht krijgen hebben ze niet zo veel water nodig. Wanneer geel het gevolg is van te veel water geven, zien we meestal de kleurverandering aan de basis van onze cactussen. Is de cactus zacht? Dan kan het zijn dat de cactus al aan het rotten is.  In sommige gevallen kan je het gedeelte wat rot is met een steriele mes wegsnijden.

Te weinig water.

Het is gemakkelijk om te bepalen of je cactus geel wordt door gebrek aan water, je hoeft hem alleen maar te onderzoeken en als je het gele deel aanraakt, voelt het droog aan of ziet het er gerimpeld uit, dan is dit een teken van uitdroging. Geef de cactus een flinke scheut water zodat de aarde weer nat is. Zorg er wel voor de pot waarin de cactus zit aan de onderkant gaten heeft zodat de aarde goed kan drogen.

De waardering van decactuswinkel.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 135 reviews.