Beste cactusliefhebbers, The Cactus Shop is permanent gesloten. De website is nog wel beschikbaar om te zoeken naar plantinformatie.

Cactus verzorging, curiositeiten & tips

HOE VERZORG JE EEN CACTUS?

Ik heb altijd van cactussen gehouden en ze zijn zo makkelijk te verzorgen. Ze zijn je ideale kamergenoot, omdat ze gemakkelijk te kweken zijn en weinig aandacht nodig hebben. Wanneer een cactus op zijn mooist is, is wanneer hij in de bloei staat!  Afhankelijk van het type cactus kunnen ze rode, roze, blauwe, gele of witte bloemen hebben.

Als beginner is het belangrijk op te merken dat je moet weten hoe je voor je cactussen moet zorgen. Als je ze te veel water geeft, kunnen ze gaan rotten. Door ze goed te onderhouden in de juiste omstandigheden, kan deze stekelige vriend tientallen jaren leven. Met de volgende tips weet je zeker dat jouw cactus mooi en gezond blijft!

 

HOE WATER IK MIJN CACTUS?

Cactussen zijn van nature sappig, wat betekent dat ze vocht opslaan.
Een van hun eigenschappen is dat ze water opslaan zodat ze dit tijdens de droge seizoenen kunnen gebruiken. Ze kunnen geruime tijd zonder water leven, maar meestal zul je zien wanneer de cactus onvoldoende water heeft. De cactus kan dan beginnen te vergelen.


De meeste cactussen groeien tijdens de warmere seizoenen. Gedurende deze tijd moet je ze voldoende water geven. In koude seizoenen, winter en lente, hebben ze minder vocht nodig.

Water geven is afhankelijk van waar de cactus is geplaatst. Als de cactus buiten in direct zonlicht staat, moet je wellicht regelmatig water geven in vergelijking met wanneer de cactus binnen staat.

Gemiddeld kan je tijdens de lente / zomer één keer per week of zelfs meer water geven. Als de grond volledig is uitgedroogd, kan je de cactus een grote slok water geven tot de grond volledig is doordrenkt.

Tip: geef je cactus nooit water in de volle zon. Doe dit het beste in de ochtend of als de zon ondergaat.

 
scott-webb-p-0lWFknspg-unsplash

Cactus op kantoor

Verschillende uitgevoerde onderzoeken hebben de voordelen aangetoond van zuilvormige cactussen om de veranderingen te corrigeren die worden veroorzaakt door elektromagnetische straling die wordt geproduceerd door huishoudelijke apparaten zoals computers, magnetrons of televisies. Een cactus maakt niet alleen een mooie decoratie hij is ook nog eens goed voor de omgeving.

Dit is één van de redenen waarom iedereen een cactus op zijn werkplek zou moeten hebben!

nicolas-moscarda-eoJbO7P_1RY-unsplash

WAT IS DE BESTE STANDPLAATST VOOR MIJN CACTUS?

De cactus komt over het algemeen uit woestijnklimaten, dus je kunt wel raden wat voor soort locatie ze leuk vinden! Zon, zon en nog meer zon. Pas echter op! Zelfs cactussen kunnen verbranden, vooral als ze in direct zonlicht achter een glazen raam staan, omdat dit de impact van de zon vergroot. Een raam op het zuiden is ideaal. Als je ziet dat je cactus geel of bruin begint te worden aan de kant die naar de zon is gericht, dan moet je hem misschien op een andere plek laten afkoelen.

Tip: Zet je cactus soms buiten, ze houden van het zonlicht!

WIL JE NOG MEER TE WETEN KOMEN OVER DE VERZORGING VAN CACTUSSEN?

Cactussen kunnen vele jaren leven en als je de verzorgingshandleiding van De Cactus Winkel volgt, heb je zeker een vriend voor het leven. Maar er kunnen altijd twijfels of vragen zijn die niet in onze handleiding voorkomen. Maak je niet druk! Bij decactuswinkel zijn we er om je te helpen. Neem gerust contact met ons op.

 

zach-reiner-Rl854cp7cSs-unsplash
De waardering van decactuswinkel.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 135 reviews.