Beste cactusliefhebbers, The Cactus Shop is permanent gesloten. De website is nog wel beschikbaar om te zoeken naar plantinformatie.

Opuntia Microdasys Pallida 5cm

2,95

Koop de Opuntia Microdasys Pallida in ∅ 5cm.

Bekijk onze leuke bijpassende bloempotten hier.

Beschikbaarheid: 16 op voorraad

Gratis verzending vanaf €50 in Nederland en €70 in België

Bestel voor €20 en krijg een GRATIS minicactus

Tevreden? Deel onze planten op social media!

Opuntia Microdasys Pallida 5cm.

De Opuntia microdasys Pallida is een kortstekelige cactus die behoort tot de schijfcactussen. Deze cactus soort komt van nature voor in het noorden van Mexico, maar tegenwoordig kan je deze cactus overal ter wereld vinden in droge en bestendige beplantingen in streken waar het niet vriest.

Deze cactus vormt ovaalvormige tot langwerpige ‘bladen’ van 10 cm breed en 15 cm hoog op de top van de oude scheuten. Ze groeien uit tot een struik van 60 cm tot een meter hoog. De nieuwe bladachtige stengelleden hebben gele doorntjes, later bruin verkleurend. Er ook zijn vormen met rode of witte doorntjes op de jonge leden. Ze bloeit met ongeveer 5 cm grote gele bloemen.

Hoe verzorg je de Opuntia Microdasys Pallida?

  Verlichting: Volle zon, halfschaduw.

Geef 1x keer per 2 weken water in de lente en zomer. De aarde moet volledig droog zijn voordat je weer water geeft. In de winter beschermen tegen lage temperaturen en geef zo min mogelijk water.

  Het is niet nodig om deze planten te bemesten. Wil je een plant met superkrachten? Bemest je plant een keer per maand in de lente met een specifieke voeding voor cactussen.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Opuntia Microdasys Pallida 5cm” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *