Beste cactusliefhebbers, The Cactus Shop is permanent gesloten. De website is nog wel beschikbaar om te zoeken naar plantinformatie.

Opuntia Consolea 20cm

45,00

Koop je Opuntia Consolea in pot van ∅ 17 cm. De hoogte van de Opuntia Consolea inclusief pot is 55-60cm.

Uitverkocht

Gratis verzending vanaf €50 in Nederland en €70 in België

Bestel voor €20 en krijg een GRATIS minicactus

Tevreden? Deel onze planten op social media!

Afkomst: Mexico, Chili en Argentinië.

De cactus Opuntia Consolea  ook wel bekend als de schijfcactus en heeft platte ovaalvormige vertakkingen met hele kleine naaldjes. Met zijn stoere maar ook sierlijke looks is deze cactus een ware eyecatcher en leuk om met andere cactussen te combineren.

Er moet rekening mee worden gehouden, zeker als er kleine kinderen in huis zijn, dat deze cactussen naast soms forse doorns, ook kussens van heel kleine, van weerhaken voorziene naaldjes, zogenaamde glochiden hebben. Deze breken bij aanraking gemakkelijk af en blijven met tientallen of zelfs honderden in de huid achter en zullen de huid gaan irriteren en rode vlekken veroorzaken.

VERZORGING:

  Verlichting: Volle zon, halfschaduw.

Geef 1x keer per 2 weken water in de lente en zomer. De aarde moet volledig droog zijn voordat je weer water geeft. In de winter beschermen tegen lage temperaturen en geef zo min mogelijk water.

  Het is niet nodig om deze planten te bemesten. Wil je een plant met superkrachten? Bemest je plant een keer per maand in de lente met een specifieke voeding voor cactussen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Opuntia Consolea 20cm” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *