Beste cactusliefhebbers, The Cactus Shop is permanent gesloten. De website is nog wel beschikbaar om te zoeken naar plantinformatie.

Cactussen met bloemen

Cactus logo met bloem

Krijgen cactussen bloemen?

Dit is een veelgesteld vraag die wij krijgen, het antwoord op deze vraag is JA! Alle cactussen krijgen bloemen en een cactus bloem is zeker een lust voor het oog. Cactussen zijn allemaal bloeiende planten, maar sommige cactussen hebben meer prominente bloemen en er zijn een paar cactussen, zoals de Mammillaria, Gymnocalycium en Parodia, die vrij gemakkelijk bloeien met indrukwekkende kleurijke bloemen.

Echinopscactussen met bloemen

Wanneer krijgen cactussen bloemen?

De meeste cactussen krijgen bloemen in de lente en bloeien overdag. Enkele soorten bloeien echter in de zomer ’s nachts.

Na de hele winter te hebben gerust en tot een rusttoestand te zijn beperkt, zullen de meeste cactussen weer tot leven komen zodra het warme weer begint. Met de lichte voorjaarsregens en het warme weer is alles klaar voor een volgend bloeiseizoen en zullen er prachtige bloemen verschijnen.

Hoelang staat een cactus bloem in de bloei?

Cactus met bloemen

Zelfs na de bloei hangt de houdbaarheid van de bloemen af van een groot aantal factoren en hoe je voor jouw cactus zorgt.

Het is geen geheim dat veel mensen cactussenplanten niet alleen koesteren vanwege hun uiterlijk, maar ook vanwege de schoonheid en grootte van hun bloemen. Dit is de belangrijkste reden waarom ze zich onderscheiden van andere planten in uw tuin. De manier waarop deze vetplanten bloeien en bloeien, is bijna een wonder. Het is een uniek moment dat geen plantenliefhebber wil missen. Maar hoe lang duurt de show? We zijn hier om u te helpen begrijpen.

Dus, hoe lang gaan de bloemen van een cactus mee? De duur van de houdbaarheid van cactussen varieert sterk, afhankelijk van de soort van de plant. Terwijl sommige planten binnen een dag bloeien en verdorren, behouden andere hun bloemen tot wel zes weken. Enkele van de cruciale factoren die bepalen hoe lang een cactusbloem meegaat, zijn de temperatuur van de omgeving en de hoeveelheid water die deze krijgt.

 

 

De waardering van decactuswinkel.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 135 reviews.